bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Fose biologice tip IMHOFF


Generalitati

Fosele biologice sunt unitati de tratare anaerobe a apelor uzate menajere. Fosele biologice sunt utilizate pe scara larga in realizarea de instalatii de epurare noi sau in reconditionarea instalatiilor vechi, intrucat reprezinta sectiuni de pretratare utile pentru fluidizarea incarcaturii poluante a agentului de scurgere.

Aceste fose sunt construite din PE (poletilena lineara), material reciclabil integral si sunt alcatuite dintr-un compartiment principal denumit compartiment de sedimentare si separare primara si un compartiment de sedimentare secundara si digestie/fermentatie anaeroba.

Fosele pot avea unul sau mai multe capace necesare la inspectarea compartimentelor si pentru preluarea namolului (vidanjare), un racord de intrare a apelor uzate, un racord de evacuate a apelor limpezi si un orificiu pentru indepartarea bio-gazelor/ventilatie.

Apele uzate menajere se limpezesc partial in compartimentul de sedimentare si separare primara, trec gravitational in compartimentul de sedimentare secundara si sunt evacuate tot gravitational prin puturi absorbante si drenuri, iar namolul depus la fundul fosei fermenteaza timp indelungat, pana la mineralizare, prin actiunea organismelor vii si este indepartat dupa un interval prin vidanjare.

Avantajul acestei solutii consta si in faptul ca volumul deseurilor care se vidanjeaza este foarte mic comparativ cu volumul corespunzator al depozitului sedimentar, deoarece acesta, prin actiunea bacteriilor anaerobe se mineralizeaza si pierde din continutul de apa (peste 95%).

Gama de fose tip Imhoff »

Domeniile de aplicare sunt locuinte particulare, nuclee reziduale, restaurante, scoli, sali de sport pensiuni, birouri, unitati productive, parcari, etc.

Avantaje :

Descrierea procesului

Apele reziduale menajere (formate din ape reziduale negre provenite de la bai si ape reziduale gri provenite de la bucatarii, masini de spalat) intra in fosa septica si se deverseaza in bazinul de sedimentare primara. In acea zona, prin diferenta de greutate specifica, incepe un proces de separare a apelor reziduale menajere. Tot aici, printr-un proces de fermentatie anaeroba (epurare biologica in lipsa oxigenului), se produce o separare a namolului si lichidul (mai usor), datorita diferentei de greutate specifica.

Apele gri provenite de la bucatarii si de la masinile de spalat au o concentratie ridicata de ulei (grasimi). Aceste particole de ulei fiind mai usoare plutesc la suprafata si stau la nivelul superior al bazinului de sedimentare primara. Materiile organice prezente in namolurile depuse in zona de descompunere si cele din stratul plutitor sunt descompuse in bacterii, anaerob, fiind transformate in apa si biogaz. Biogazul care se produce prin actiunea de descompunere trebuie indepartat printr-un tub intr-o zona in care sa nu deranjeze locuitorii din cladirile apropiate. Tubul trebuie sa aiba un racord filetat de un tol pentru inbinarea in partea superioara a bazinului.

Bazinul septic ofera un randament ridicat atat timp cat stratul de namol usor pe baza de ulei, prezent in bazinul de sedimentare si namolul depus pe fundul bazinului de descompunere permit o libera circulatie a lichidelor. Atunci cand stratul plutitor de namol pe baza de ulei si namolul depus pe fundul bazinului de descompunere, nu permit libera circulatie a lichidelor trebuie executata operatiunea de vidanjare. Vidanjarea namolului usor si a namolului poluant de pe fundul bazinului de descompunere se face prin gura de inspectie.

Vidanjarea nu se face mai devreme de 18 luni de la folosire, daca se respecta numarul de utilizatori in expluatare casnica.

Important - Procesul de epurare biologic in lipsa oxigenului (anaerobic) se obtine numai cu bazinele de sedimentre primara si secundara pline. Odata vidanjat bazinul septic, trebuie umplut cu apa imediat.

Norme de instalare

Amplasamentul bazinului septic trebuie sa corespunda urmatoarelor cerinte si conditii:

Performante - Bazinele septice prin tratarea apelor reziduale asigure urmatoarele:

Recomandari - La racordarea si utilizarea bazinului septic de trebuie tinut cont de cateva reguli pentru a obtine o expluatare eficienta: